Verhaeghe wil play-offs afschaffen: "Ik ben voorstander van deze formule"

Verhaeghe wil play-offs afschaffen:
Zaterdag 31 maart 2018 - 16:00   I   door Redactie

Volgens Bart Verhaeghe moeten de play-offs zo snel mogelijk verdwijnen. De voorzitter van Club Brugge ziet er geen voordelen in. Er dringt zich een nieuwe competitieformule op. "Ik wil de competitieformule veranderen in het algemeen belang van het Belgische voetbal", benadrukt Verhaeghe in Het Nieuwsblad.

"We hebben een behoorlijke competitie en ik geloof ook dat we Europees succesvol kunnen zijn. Vorig seizoen zijn Gent en Genk lang meegegaan. In 2015 hadden wij in de halve finale van de Europa League kunnen staan. Maar we waren doodmoe, terwijl onze tegenstander Dnipro door de Oekraïense bond was vrijgesteld. Dan zeg ik dat we te veel wedstrijden spelen en ons als Belgische competitie in de voet schieten", aldus Verhaeghe.

De intensiteit van de play-offs verhogen misschien ook wel de waarde van ons voetbal. "Maar de intensiteit valt op het verkeerde moment", pikt Verhaeghe in. "We moeten fris zijn als het er in Europa om gaat. Daarom pleit ik voor een betere spreiding van de intensiteit."

Spel zonder Grenzen

"Ik ben voorstander van een meer reguliere competitie, waarin de beste na het seizoen gewoon wint. Een andere reden voor mijn verzet tegen de play-offs is dat ik in hart en nieren een sportman ben. Punten halveren heeft niets met sport te maken. Dat doe je in Spel zonder Grenzen, niet in het voetbal.”

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   KV Mechelen  I   KV Oostende  I   Antwerp  I   Standard  I   Beerschot-Wilrijk  I  Verhaeghe

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024