Leko bijt van zich af: “Ik ben niet dom, hé”

Leko bijt van zich af: “Ik ben niet dom, hé”
Zaterdag 31 maart 2018 - 10:42   I  

Club Brugge ligt in polepositie om straks met de Belgische landstitel aan de haal te gaan. Trainer Ivan Leko is op zijn hoede voor alles wat er tijdens de play-offs nog kan mislopen, maar beseft tegelijkertijd dat zijn ploeg aan twintig punten genoeg kan hebben om de titel te pakken.

“De records die we gevestigd hebben, zijn fantastisch”, zegt Leko in Het Nieuwsblad. “Het aantal punten dat we behaald hebben, de doelpunten, het feit dat we de jongste ploeg hebben, dat er zo veel Belgen meespelen in onze ploeg: allemaal fantastisch. Maar dat is nu ook voorbij. Mijn groep mag niet meer in dat verleden leven, ze moeten zich in deze nieuwe competitie opnieuw bewijzen vanaf nul.”

Blauw-zwart sloot de reguliere competitie af met een nipte overwinning op het veld van STVV. Toch stoort Leko zich aan het feit dat zijn spelers soms de concentratie verloren en te makkelijk goals slikten. De 2-2 tegen Eupen was zo’n wedstrijd. “En zelfs onze laatste match in de reguliere competitie, tegen STVV, waar we gelukkig wel nog wonnen”, weet Leko. “Als we denken dat het wel in orde komt en niet aan honderd procent voetballen, wordt het moeilijk. Daarom zeg ik: Het verleden is voor ons het grootste gevaar.”

Toch is Leko het niet eens met de mensen die nu luidop verkondigen dat Club Bruggehet mogelijk niet zal halen op het einde van de rit. “Ik ben niet dom. Ik weet dat we met 20, 21 of 22 punten kampioen kunnen worden. Maar die berekeningen maken heeft toch geen zin? Dan verlies je energie, verlies je focus, ben je niet meer bezig met je eigen voetbal. Dat terwijl Hans Vanaken, Ruud Vormer en nog veel anderen nog een progressiemarge van vijf tot tien procent hebben. Zolang we maar blijven focussen. Als collectief”, besluit de coach van de trotse leider.

Poll: Wordt Club Brugge dit seizoen kampioen?

TAGS  I  Leko  I   Club Brugge

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024