Belgische clubs mogelijk van play-offs naar Tweede amateurklasse

Belgische clubs mogelijk van play-offs naar Tweede amateurklasse
Vrijdag 30 maart 2018 - 18:20   I   door Redactie

De play-offs gaan dit weekend van start. Er wordt zeer erg ingezoomd op Play-off 1, maar in de schaduw daarvan wordt ook Play-off 2 gespeeld. Zowat iedereen is het erover eens dat deze competitie verre van ideaal is, maar ze wordt toch weer betwist door tien clubs.

De inzet is uiteindelijk een finale tegen een club uit 1A en een daarbijhorend Europees ticket. Zover zijn we dus nog lang niet. Enkele clubs uit 1A krijgen het gezelschap van de nummers 2 tot 4 uit 1B. Daardoor schuift ook Lierse aan. De Pallieters hebben een Europese licentie aangevraagd, maar in de omstandigheden van Lierse is dat vrij absurd.

De kans is zelfs vrij groot dat het niet eens een Belgische licentie haalt. De club kampt met grote financiële problemen en het voortbestaan van Lierse SK is in gevaar. De spelers werden al twee maanden niet betaald. Voorlopig houden ze zich nog wel beschikbaar, maar blijft dat zo? Tweede amateurklasse is momenteel dichterbij dan een licentie voor Europa, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Poll: Denk jij dat Lierse zich financieel nog kan redden?

TAGS  I  Lierse  I   shw

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024