'Op deze straffe manier manipuleerde Preud'homme de scheidsrechters'

'Op deze straffe manier manipuleerde Preud'homme de scheidsrechters'
Woensdag 28 maart 2018 - 10:21   I  

Michel Preud'homme heeft al heel wat Belgische clubs naar successen geloodst. Club Brugge, Standard en AA Gent kijken allemaal terug op een mooie periode onder Michel Preud'homme. Zijn passages zorgen telkens voor vuurwerken en dat is in AA Gent niet anders.

De huidige ploegdokter Luc Vanden Bossche blikt in Het Laatste Nieuws terug op zijn samenwerking met Michel Preud'homme. Volgens hem was er nooit eerder zoveel discipline in AA Gent als destijds onder Preud'homme, die daadwerkelijk alles onder controle wou hebben.

"Nooit was er meer discipline. Op bepaalde momenten mocht er aan tafel niet gepraat worden. Of gelachen. Zeker als we verloren hadden. Vraag maar aan Dominic Foley. Preud'homme heeft die na een nederlaag eens publiekelijk de grond ingeboord op een luchthaven..."

Sluwe vos

Michel Preud'homme ging in het verleden regelmatig in de clinch met de scheidsrechters en als hij ooit terugkeert zal hij dat waarschijnlijk opnieuw doen. Een vos verleert zijn streken namelijk niet, en 'oude vos' Michel heeft heel wat streken.

Zo vertelt Vanden Bossche dat hij ooit eens spelers bandages moest aandoen, zodat scheidsrechters mild zouden fluiten. "Hij wilde ook dat ik de nodige bandages gebruikte - ook al was het vaak niet nodig - , zodat de ref de ploeg wat zou beschermen."

 

Poll: Hoopt u Preud'homme terug te zien in de Belgische competitie?

TAGS  I  AA Gent  I   Club Brugge  I   Standard  I   Preud'homme

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024