Gert Verheyen doet Anderlecht een enorm plezier

Gert Verheyen doet Anderlecht een enorm plezier
Dinsdag 27 maart 2018 - 13:29   I  

Bij RSC Anderlecht bereiden ze zich momenteel voor op de start van play-off 1. Trainer Hein Vanhaezebrouck zit wel nog een beetje met de handen in het haar, want hij moet de geblesseerde Dennis Appiah nog zien te vervangen. In dat opzicht deed Gert Verheyen, selectieheer van de nationale U19, paars-wit alvast een enorm plezier.

De nationale U19 bevinden zich momenteel in Spanje, waar ze een EK-kwalificatietoernooi afwerken. Na twee opeenvolgende nederlagen zijn de Jonge Duivels evenwel al uitgeschakeld, en daarom ging Verheyen akkoord om de Anderlecht-spelers Francis Amuzu en Alexis Saelemaekers terug te laten vliegen naar België.

Op die manier kunnen de twee youngsters aansluiten bij Anderlecht, waar er in play-off 1 mogelijk speelminuten in het verschiet liggen. Saelemaekers ligt alvast in balans met ploegmakker Alexandru Chipciu om de plaats van de geblesseerde Appiah in te nemen.

Toen Saelemaekers in de reguliere competitie debuteerde tegen STVV, liet Vanhaezebrouck zich alleszins lovend uit over de 18-jarige rechtsachter. “Hij kwam met veel lef op het veld en speelde erg enthousiast. Hij speelde op een plaats – rechtsmidden – waar we veel opties hebben, maar ik ben blij dat zulke jonge jongens zichzelf tonen."

Poll: Moet Saelemaekers een basisplaats krijgen?

TAGS  I  Amuzu  I   Saelemaekers  I   Vanhaezebrouck  I   Anderlecht  I   Verheyen  I   Club Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024