Het is zeker: ‘Hier speelt Lewandowski volgend seizoen’

Het is zeker: ‘Hier speelt Lewandowski volgend seizoen’
Dinsdag 27 maart 2018 - 11:15   I  

Robert Lewandowski groeide tijdens de voorbije jaren uit tot één van de dodelijkste spitsen ter wereld. De doelpuntenmachine van Bayern München vindt ieder seizoen opnieuw met de ogen dicht de weg naar de touwen, maar nu zou ‘Lewa’ het een beetje gezien hebben bij zijn huidige werkgever.

Dit seizoen werd Lewandowski al meer dan één keer in verband gebracht met een overgang naar een andere topclub. Enkele Engelse ploegen, waaronder Chelsea, Manchester City en Manchester United, hadden de Poolse goalgetter in het vizier. Al was het vooral de interesse Real Madrid die concreet leek te worden.

De Koninklijke is met het oog op volgend seizoen op zoek naar enkele nieuwe topspelers en Lewandowski zou zelf maar wat graag voor Real uitkomen. Er was al geflirt langs beide kanten, maar uiteindelijk zou het nu toch niet tot een zomerse toptransfer komen.

Volgens Karl-Heinz Rummenigge, bestuursvoorzitter bij Bayern München, gaat Lewandowski nergens heen. “Ik wil er zelfs een weddenschap voor aangaan”, zegt Rummenigge in Kicker. “Robert is ontzettend belangrijk voor ons en misschien wel de beste spits in Europa. Hij zal hier ook volgend seizoen spelen.”

80 miljoen voor Ribéry

Duidelijke taal van de Bayern-voorzitter, die zijn woorden staafde met een voorbeeld uit het verleden. Tien jaar geleden bracht Chelsea een bod van 80 miljoen euro plus José Bosingwa uit op Franck Ribéry, maar bij Bayern stuurden ze de Engelsen gewoon wandelen. “Een waanzinnig bod, maar toch hebben we het afgewezen. Niemand kan tegen onze wil een spelers van ons kopen.”

Poll: Moet Lewandowski bij Bayern München blijven?

TAGS  I  Lewandowski  I   Bayern München  I   Real Madrid  I   Manchester United  I   Manchester City  I   Chelsea  I   Ribéry

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024