Courtois haalt keihard uit: "Hij moet zwijgen over doelmannen"

Courtois haalt keihard uit:
Zondag 25 maart 2018 - 19:27   I  

Thibaut Courtois kreeg de laatste weken, en zeker na de doelpunten in Camp Nou, de nodige kritiek over zich heen. Volgens hem spelen de speculaties over zijn toekomst daarin een grote rol. "Ik denk dat dat de grootste factor is in alles wat ik nu over me heen krijg. Die speculaties over mijn toekomst spelen zeker mee." Al kan Courtois normaal gezien goed om met kritiek.

Courtois stopt zichzelf normaal gezien nooit weg. Scherp voor zichzelf en scherp voor de ploeggenoten. Daardoor krijgt hij af en toe ook zelf kritiek over zich heen. Zoals ook het geval was na de wedstrijd tegen Barcelona. Al kon hij daarom wel nog lachen.

"Ik kan wel lachen met die grappen op sociale media. Ik stuurde na de wedstrijd zelf naar mijn vrienden "heb je een netje voor mij?". Die scheldwoorden zijn natuurlijk iets anders. Er is veel jaloezie, maar ik weet dat ik elke dag hard werk om beter te worden", aldus Courtois via Sporza.

"Van Gaal moet niet over doelmannen praten"

Toch is er ook kritiek die niet op zijn plaats is volgens Courtois. Zo moest hij bijvoorbeeld niet weten van de kritiek die hij te horen kreeg van Louis Van Gaal. Die heeft volgens Courtois weinig verstand van keepen en moet volgens de Rode Duivel dan ook beter zwijgen.

 "Als ik zogenaamde experts hoor praten denk ik toch dat ze niks van keepen kennen. Van Gaal bijvoorbeeld, zulke mensen praten beter niet over doelmannen. Ik weet dat ik goed bezig ben en ik groei naar mijn topvorm voor het WK."

Poll: Zal Courtois top zijn op het WK?

TAGS  I  Courtois  I   Rode Duivels  I   Chelsea

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024