Gillet: "Dat is één van de geheimen van het succes van Standard"

Gillet:
Zondag 25 maart 2018 - 18:50   I   door Redactie

Jean-François Gillet bezorgde Standard mee de bekerzege tegen RC Genk. De doelman speelde een knappe wedstrijd. Normaal is hij reserve, maar voor de bekerfinale kreeg hij de voorkeur op Ochoa. Gillet ziet dat het steeds beter gaat met zijn club.

Gillt speelt niet veel en dat valt hem wel zwaar. "Het was heel moeilijk te accepteren. Ik was er verbitterd door. Ik heb echter hard getraind en ik was klaar voor als ze me nodig hadden. Goreux en Pocognoli zijn ook rustig gebleven ondanks dat ze minder speelden. Dat is nu een van de geheimen van ons succes, het is de mentaliteit die we proberen te installeren bij Standard."

"Ons huidig succes is geen geluk: een team dat zoveel aanvalt, nooit opgeeft en waar zoveel talent aanwezig is, wordt altijd beloond. Onze belangrijkste troef is onze mentaliteit, onze geest en de kameraadschap."

Bijna Play-off 2

Nochtans scheelde het niet veel of Standard had Play-off 1 niet eens gehaald. Tijdens de rust van de laatste speeldag in de reguliere competitie stonden de Rouches 2-0 achter bij Oostende. "We zagen Play-off 2 al voor de derde keer op rij aankomen. Ik heb toen halverwege de groep toegesproken, kalm maar wel resoluut. Daarna nam Pocognoli het woord, vervolgens de trainer en toen Carcela in de ploeg kwam, veranderde het spel", zegt GilletStandard won uiteindelijk met 2-3.

Poll: Denk jij dat Standard nog zal verrassen in Play-off 1?

TAGS  I  Standard  I   Gillet

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024