Courtois scherp voor Rode Duivels: "Vergelijk dat eens met Italië"

Courtois scherp voor Rode Duivels:
Zaterdag 24 maart 2018 - 18:35   I  

De Rode Duivels zijn momenteel volop bezig om zich voor te bereiden op de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Iedereen hoopt dat België nog eens stevig kan uitpakken, met mooi voetbal én grinta om trots op te zijn. Niet alles was de voorbije periode positief.

De uitschakeling tegen Wales ligt bij sommige spelers nog steeds op de maag. Doelman Courtois heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het doodzonde vond dat de Duivels er tegen een ploeg als Wales uitlag op het EK. Ook nu is hij dat nog niet vergeten en hij weet dan ook wat België mist momenteel.

"Ik denk dat hier in de groep wel wil winnen, laat dat duidelijk zijn. Maar er is een verschil tussen willen winnen en die mentaliteit tonen. Andere landen hebben daarin een voorsprong op ons. Ik denk dat bijvoorbeeld Italië, dat je daarvan iets kan leren. Die grinta, emotie en strijderslust is wel iets wat wij, toch op bepaalde momenten, gemist hebben. Tegen Wales bijvoorbeeld hebben we dat zeker gemist. Die wouden het meer dan ons, terwijl wij het te mooi wouden doen. Dat kan je niet leren, want je hebt dat of je hebt dat niet. Maar we moeten als ploeg elkaar pushen en iedereen naar voor krijgen. We zijn soms nog te nederig", aldus Courtois op Radio 1.

"We zeggen te snel dat we maar Belgen zijn"

Volgens Courtois zijn veel Duivels ook iets te bescheiden en moeten we als Belgen soms iets zelfzekerder zijn. "Iedereen gelooft wel in zijn eigen kwaliteiten, maar in het algemeen en als land zeggen we toch te snel: "we zijn maar Belgen". We worden ook wel snel afgestraft als we zeggen dat we het WK kunnen winnen. Dan zijn we plots te ambitieus, terwijl wij dat met deze ploeg wel mogen zeggen."

Poll: Tonen onze Duivels vaak te weinig grinta?

TAGS  I  Courtois  I   Rode Duivels  I   Chelsea

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024