'Anderlecht krijgt stevige concurrentie van Inter voor begeerde spits'

'Anderlecht krijgt stevige concurrentie van Inter voor begeerde spits'
Zaterdag 24 maart 2018 - 16:30   I  

Wat niemand nog had verwacht gebeurde net voor het einde van de reguliere competitie toch. Anderlecht vond een scorende spits, maar wel in de eigen rangen. De Poolse spits Teodorczyk heeft zijn neus voor doelpunten plots teruggevonden en kan van goudwaarde worden voor paars-wit tijdens de plays-offs.

Tijdens de transferperiode deed Van Holsbeeck er nochtans alles aan om Teo voor een pak geld te verkopen om met dat bedrag een nieuwe spits te halen. Op dat verlangslijstje stond Jonathan Bamba, de 21-jarige spits van Saint-Etienne die ook even in STVV te bewonderen was. Dit seizoen al goed voor 6 doelpunten en 7 assists.

Stevige concurrentie

Als Anderlecht nog zou dromen van de jonge spits, die deze zomer zijn contract ziet aflopen, zal het wel stevig mogen uitpakken. Corriere dello Sport weet namelijk dat ook Inter zijn oog heeft laten vallen op de jonge Fransman met Ivoriaanse roots.

Dauda wacht op kans

Al wordt het afwachten wat Coucke van plan is in de zomer. Verlaat Teodorczyk Anderlecht? En wat met de jonge Dauda? Dauda vond dit seizoen maar liefst 28 keer de weg naar doel bij het B-elftal van paars-wit. Opmerkelijk: 15 van die 28 doelpunten maakte de 20-jarige spits uit Ghana in de play-offs. Dat de jonge spits een neus voor doelpunten heeft, is wel het minste wat je kan zeggen.

Het zou dan ook niet mogen verbazen als Dauda straks ook bij de grote jongens speelminuten krijgt. Akkoord, Lukasz Teodorczyk lijkt opnieuw de oude en er is ook nog Sylvère Ganvoula, maar toch moeten beide spitsen stilaan rekening houden met de hongerige Dauda.

Poll: Moet Anderlecht een nieuwe spits aantrekken?

TAGS  I  Anderlecht  I   Bamba  I   Saint-Etienne  I   Inter

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024