Ex-speler Anderlecht verrast: "Eén miljoen om wedstrijd te verliezen"

Ex-speler Anderlecht verrast:
Zaterdag 24 maart 2018 - 14:40   I  

Op het einde van het seizoen was er heel wat te doen rond eventuele omkoop- en gokschandalen in de Belgische competitie. Spelers van Eupen zouden op de eigen wedstrijden hebben ingezet, terwijl ook onder andere Deschacht eerder beschuldigd werd van dezelfde feiten. Ook over de rol van Moeskroen in de degradatiestrijd werden vragen gesteld.

Toch is dat niet enkel en alleen van deze tijd. Zo vertelde Stéphane Demol, ex-speler van onder andere Anderlecht en Standard, dat hij vroeger ook eens benaderd werd om een wedstrijd bewust te verliezen. Dat was te doen met de Rode Duivels. Hij kreeg dan één miljoen Belgische frank (zo'n 25 000 euro), maar Demol weigerde.

"Ik ben twee keer benaderd geweest omwille van extra-sportieve zaken. Dat had één keer te maken met doping en één keer met het verliezen van een wedstrijd. Twee keer heb ik het aanbod geweigerd. Maar ik vond toch dat het publiek zich bewust moet zijn dat spelers vaak sterk in hun schoenen moeten staan om zo een aanbod te kunnen weigeren", aldus Demol in La DH.

Trainerscarriere

Stéphane Demol is momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging als trainer. Ofwel in het binnenland ofwel in het buitenland. De 52-jarige coach heeft er inmiddels al heel wat buitenlandse avonturen opzitten, waaronder in Saudi-Arabië en Griekenland.

Poll: Denkt u dat spelers vaak geconfronteerd worden met zulke voorstellen?

TAGS  I  Demol  I   Anderlecht

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024