DONE DEAL: Ibrahimovic is een speler van LA Galaxy

DONE DEAL: Ibrahimovic is een speler van LA Galaxy
Vrijdag 23 maart 2018 - 16:07   I  

Het hing al eventjes in de lucht, maar nu is het ook officieel: Zlatan Ibrahimovic vertrekt bij Manchester United en gaat bij LA Galaxy aan de slag. Dat maakte de topclub uit de Amerikaanse Major League Soccer vrijdagnamiddag bekend via zijn officiële kanalen.

Ibrahimovic stond sinds het begin van vorig seizoen onder contract bij Manchester United, dat de Zweedse aanvaller in de zomer van 2016 transfervrij overnam van Paris Saint-Germain. Het eerste seizoen van Zlatan op Old Trafford werd een succes. De aanvaller was een belangrijke schakel in het geheel van José Mourinho, tot hij tijdens de Europa League-confrontatie met Anderlecht zijn kruisband scheurde.

Er wachtte Ibrahimovic een lange revalidatie. Hoewel de excentrieke spits van de daken schreeuwde dat hij op zijn 36ste sterker dan ooit zou terugkeren op het hoogste niveau, kon hij bij Manchester United nooit meer laten zien dat hij nog iets kon betekenen voor de ploeg. Ibracadabra kreeg enkele invalbeurten van Mourinho, maar je zag aan alles dat de Zweed de sporen van de zware blessure met zich meedroeg.

Eerder dit seizoen liet Mourinho zich al ontvallen dat hij Ibrahimovic niet zou tegenhouden indien die wilde vertrekken. De Zweed wil koste wat het kost nog aan spelen toekomen en kiest daarom nu voor een avontuur bij LA Galaxy. In de Verenigde Staten voetballen stond altijd al op zijn bucket list. Ibrahimovic speelde doorheen zijn carrière al voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United.

Poll: Zal Ibrahimovic nog potten breken bij LA Galaxy?

TAGS  I  Ibrahimovic  I   Manchester United  I   LA Galaxy

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024