WK-deelname ernstig in gevaar voor deze topspeler

WK-deelname ernstig in gevaar voor deze topspeler
Woensdag 21 maart 2018 - 19:56   I  

Op clubniveau breekt de beslissende fase van het seizoen bijna aan, en dat wil ook meteen zeggen dat het WK in Rusland al om de hoek loert. Het is niet het moment om blessures op te lopen of uit vorm te zijn, want anders komt een deelname aan het wereldkampioenschap vanzelfsprekend in gevaar.

In dat opzicht moet een Duitse topspeler zich stilaan zorgen beginnen te maken. Manuel Neuer ligt al sinds september 2017 in de lappenmand met een voetblessure. De doelman van Bayern München liep een barst in zijn linkervoet op en is nog steeds niet fit. Bovendien is het nog steeds niet duidelijk wanneer de 31-jarige goalie zijn terugkeer op een voetbalveld zal kunnen vieren.

Oliver Kahn, gewezen sluitstuk van Bayern München en de Duitse nationale ploeg, stelt zich vragen bij de beschikbaarheid van Neuer. "Als Neuer nog lang out is, wordt het een moeilijke beslissing voor bondscoach Joachim Löw. Het spreekt voor zich dat Neuer nog wat tijd nodig heeft om zijn beste niveau te halen. Hij zou nog minstens één of twee competitiewedstrijden moeten kunnen aanpikken alvorens af te reizen naar de nationale ploeg."

Op het WK werd Die Mannschaft ingedeeld in een poule met Mexico, Zweden en Zuid-Korea. De eerste wedstrijd is die tegen Mexico, op 17 juni. Eén ding is zeker: het wordt een race tegen de klok voor Neuer en Duitsland. Als Neuer nog lang out is, dreigt hij een kruis te moeten maken over het wereldkampioenschap.

Poll: Zal Neuer tijdig fit geraken?

TAGS  I  Neuer  I   Bayern München  I   Duitsland  I   WK

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024