‘Martinez laat deze Rode Duivel (zo goed als) zeker vallen voor het WK’

‘Martinez laat deze Rode Duivel (zo goed als) zeker vallen voor het WK’
Woensdag 21 maart 2018 - 09:29   I  

Roberto Martinez moet in mei enkele belangrijke knopen doorhakken. Tijdens deze interlandperiode telt de selectie van de Rode Duivels nog 28 spelers, maar voor het WK in Rusland mag de bondscoach in totaal 23 namen selecteren. Eén van de huidige internationals krijgt het ongetwijfeld moeilijk om erbij te zijn: Leander Dendoncker.

Dendoncker maakt een rotseizoen door bij RSC Anderlecht, maar ondanks alle tegenslagen besliste Martinez toch om de polyvalente speler van paars-wit op te roepen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Volgens de Franstalige krant L’Avenir is Dendoncker er nu wel nog bij, maar zal hij straks sowieso geslachtofferd worden.

“Alles hangt af van eventuele blessures bij andere Rode Duivels. Dendoncker heeft in het verleden al bewezen dat hij polyvalent is. Hij kan zowel centraal op het middenveld als centraal in de verdediging spelen. Tegen Estland speelde hij, maar enkel en alleen omwille van het feit dat Kompany, Vermaelen, Alderweireld, Kabasele en Boyata afwezig waren”, klinkt het in de krant.

Als er straks niet minstens enkele spelers uitvallen, hoeft Dendoncker volgens L’Avenir dan ook niet op een WK-deelname te hopen. “Toen Dendoncker in Athene tegen Griekenland mocht spelen, ontbraken Nainggolan, Witsel en Dembele. Als Dendoncker straks bij de gelukkigen wil zijn die mee mogen naar het WK, zal hij moeten rekenen op de afwezigheid van heel wat spelers. Al zeker als hij de komende maanden bij Anderlecht centraal in de defensie blijft spelen.”

Poll: Moet Dendoncker mee naar het WK?

TAGS  I  Martinez  I   Dendoncker  I   Anderlecht  I   Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024