Vandenbempt scherp voor Genk en Standard: "Beker in 45.000 stukjes zagen"

Vandenbempt scherp voor Genk en Standard:
Zondag 18 maart 2018 - 17:16   I  

Het werd een koude, ijskoude, bekerfinale gisteren in Brussel. Aan het spel van Standard en Racing Genk konden de fans zich onmogelijk opwarmen. Ook Peter Vandenbempt vond het gisteren een verschrikkelijke wedstrijd om te volgen. Een "beproeving" zei hij vandaag. We geven hem gelijk.

Vandenbempt heeft in zijn leven al heel wat wedstrijden gezien, maar deze had werkelijk niets om het lijf. Hij keek dan ook naar de "slechtste finale sinds de uitvinding van het voetbal". Dat vertelde hij in zijn analyse voor Sporza, waarin hij erg scherp was voor de finalisten.

"De finale was een beproeving. Het laatste fluitsignaal klonk mooier in mijn oren dan de mooiste symfonie van Beethoven. Ik heb nog nooit zo verlangd naar het einde van een match als gisteren. Het idiote tijdstip waarop deze finale werd georganiseerd heeft de finale gekregen die het verdient: een ijskelderkraker. Ik ben geneigd te zeggen: het was de slechtste finale sinds de invoering van het voetbal. Al heb ik ze niet allemaal gezien", aldus Vandenbempt.

Medelijden met de fans in de tribune

Vandenbempt had wel medelijden met de fans in de tribune, die zelfs langer dan 90 minuten de koude moesten trotseren. Als er iemand gisteren die beker mocht krijgen waren het de supporters volgens Vandenbempt. "Na zo'n finale zou de beker eigenlijk niet uitgereikt mogen worden. Of je zou hem in 45.000 stukjes moeten zagen en aan alle supporters die uren hebben zitten bibberen een deeltje moeten geven."

Al vond hij wel dat Standard uiteindelijk verdiend de beker in de lucht kon steken. "Maar dat Standard aan het einde van dit bekertoernooi de verdiende winnaar is, vind ik wel correct. Het heeft een heel straf parcours afgelegd: Anderlecht uitgeschakeld in Brussel, van Club Brugge gewonnen, in Oostende gewonnen. Terwijl Genk toch een paar keer door het oog van de naald is gekropen."

 

Poll: Zat u in het stadion gisteren?

TAGS  I  RC Genk  I   Standard

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024