Sa Pinto afgemaakt na bekerwinst: "Het is een clown"

Sa Pinto afgemaakt na bekerwinst:
Zondag 18 maart 2018 - 07:58   I  

Standard veroverde zaterdagavond de Beker van België ten koste van KRC Genk. Trainer Ricardo Sa Pinto kon de criticasters op die manier lik op stuk geven, maar toch is nog steeds niet iedereen onder de indruk van de Portugese oefenmeester.

Zo krijgt Sa Pinto er zelfs na de gewonnen bekerfinale nog steeds stevig van langs. Het Nieuwsblad noemt de coach van Standard zelfs "een clown die artiesten coacht." Niet meteen het fraaiste compliment voor een trainer die zijn ploeg net naar de eindzege in de beker wist te leiden.

"Kent u de Razzies? Dat zijn de tegenhangers van de Oscars. De awards voor de films die op zijn zachtst gezegd niet om aan te zien zijn. Wel, Genk-Standard kwam echt in aanmerking voor de Razzie voor slechtste film. Teams die alle ruimte van elkaar afnamen, amper doelpogingen en de twee dirigenten - Pozuelo en Carcela - die constant werden aangetrapt. Mehdi Carcela was het op een bepaald moment zo beu dat hij gefrustreerd om zijn vervanging vroeg. Dat ging gelukkig niet door", klinkt het in de krant.

"De Razzie voor mannelijke bijrol werd dan weer toegekend aan Ricardo Sa Pinto. Soms kunnen wij ons niet van de indruk ontdoen dat Standard een groep artiesten is die gecoacht wordt door een clown. In het Boudewijnstadion heb je een perfect zicht op de dug-outs. Sa Pinto staat ervoor te brullen, te springen, op één been te dansen, pirouettes te maken… Noem maar op. De Portugees speelt bijna mee, leeft mee, is ontembaar. Maar het blijft een bijrolletje. Hoe serieus nemen zijn spelers hem? Hoe hard laten ze zich opfokken door Sa Pinto. Of denken ze: ja ja doe maar, wij doen ons ding wel."

Poll: Is Sa Pinto een clown?

TAGS  I  Sa Pinto  I   Standard  I   RC Genk

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024