Clement verbouwereerd: "Dat heb ik nog nooit meegemaakt"

Clement verbouwereerd:
Zaterdag 17 maart 2018 - 23:49   I  

Leandro Trossard mocht invallen om de achterstand proberen goed te maken. Dat lukte de speler van Racing Genk niet, waardoor hij ook erg teleurgesteld was na de wedstrijd. Vooral de manier waarom zinderde nog na, want Standard speelde het volgens hem niet altijd even fair.

Standard kwam in de eerste verlenging op voorsprong en deed er nadien alles aan om Genk het spelen te verhinderen. Het haalde alles uit de kast om de tijd te laten verder tikken en dat zorgde toch voor de nodige frustraties bij Racing Genk. Ook bij Leandro Trossard.

"We weten dat Standard zo een ploeg is dat zich vaak laat vallen en veel tijd proberen rekken. Er zijn heel veel fases geweest die echt gewoon veel te belachelijk waren. We hadden onze kansjes ook wel zelf moeten benutten", aldus Trossard.

Clement erg sportief

Clement was erg sportief in de nederlaag. Hij probeerde met een eerlijke analyse te komen, al zat ook bij hem de irritatie hoog. Hij vond dat scheidsrechter Lardot veel te weinig tijd bijtelde, zeker na enkele vreemde fases.

“Ze hebben een doelpunt gescoord en waren daarna de betere ploeg. Als je de hele wedstrijd bekijkt vond ik ons wel de betere ploeg. Ik verwijt niemand iets van de spelers, want ze hebben allemaal hun maximum gegeven. We hebben in moeilijke momenten toch goed voetbal gebracht, dus ik kan echt niets verwijten aan mijn spelers. Het irriteerde mij wel enorm dat er zo weinig effectieve speeltijd is bijgekomen, want het spel lag heel vaak stil. Er wordt een speler op het veld genaaid, ik wist niet dat dat een nieuwe regel was. Dat duurde heel lang en die tijd kwam er niet eens bij", aldus Clement.

Poll: Begrijp jij de frustratie van Clement?

TAGS  I  Clement  I   RC Genk  I   Standard  I   Trossard

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024