Rode Duivels en voetbalbond zitten weer op ramkoers

Rode Duivels en voetbalbond zitten weer op ramkoers
Zaterdag 17 maart 2018 - 09:45   I   door Redactie

Het zit er alweer tegen tussen de Rode Duivels en de Belgische voetbalbond. Steeds meer internationals kunnen zich niet vinden in het voorstel van de KBVB inzake hun portretrechten. De geëiste exclusiviteit tijdens het WK en het gebrek aan inspraak storen de Duivels.

Vooral de clausules in het raamcontract storen de spelers. Zo worden ze bijvoorbeeld niet ingelicht over het soort campagne waarvoor hun gezicht wordt gebruikt. Enkele recente acties van de commerciële partners van de KBVB deden de wenkbrauwen fronsen bij sommige Rode Duivels.

Tijdens het WK zouden de spelers ook geen reclame mogen maken voor andere sponsors dan die van de KBVB. Dat wekt irritatie op. Er zijn veel buitenlandse bedrijven - zeker in Engeland - die een groot bedrag willen neertellen om onze landgenoot te strikken als uithangbord voor hun merk. 

Nieuwe onderhandelingen

Er zal dus een nieuw gesprek moeten plaatsvinden. "In het huidige voorstel dat op tafel ligt, variëren de portretrechten van 1.500, over 5.000, tot 10.000 euro", schrijft Het Laatste Nieuws. "Afhankelijk van het soort interland dat wordt gespeeld. Zo krijgen de Duivels logischerwijs meer voor een WK- of EK-wedstrijd dan voor een kwalificatiematch voor een groot toernooi."

Poll: Vind jij dat de Rode Duivels het recht hebben om daar moeilijk over te doen?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024