'Daarom nam Koeman Vormer uiteindelijk toch niet op in zijn selectie'

'Daarom nam Koeman Vormer uiteindelijk toch niet op in zijn selectie'
Vrijdag 16 maart 2018 - 20:15   I  

Ruud Vormer werd vorige week opgenomen in de ruime voorselectie van de Nederlandse nationale ploeg. De kapitein van Club Brugge mocht eventjes hopen op een definitieve selectie, maar komt nu bedrogen uit.

Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdagmiddag zijn definitieve selectie bekend. Daaruit blijkt dat Vormer uiteindelijk toch niet wordt opgeroepen voor Oranje. Een koude douche voor de middenvelder, die op zijn 29ste alsnog zijn debuut voor de nationale ploeg van Nederland had kunnen maken.

Waarom Koeman uiteindelijk niet in zijn selectie opnam, is niet helemaal duidelijk. De Gouden Schoen kampt al een tijdje met een lichte blessure aan de enkel, maar speelde al die tijd wel door. Nu de competitie stil ligt, is wat extra rust welgekomen voor de aanvoerder van Club Brugge. Mogelijk speelde dat mee in de keuze van Koeman om Vormer links te laten liggen.

Onlangs liet Vormer zich nog ontvallen dat hij niet zeker was of hij wel klaar zou zijn voor de interlands met Nederland. "Als ik fit ben, dan ga ik. Maar als dat niet het geval is, dan gaan we overleggen met de club", klonk het na de match tegen STVV.

Vervelende blessure

En net die fitheid heeft de Nederlander nu ook genekt. Volgens Martijn Krabbendam, Feyenoord en Oranje-watcher van Voetbal International, sukkelt Vormer met een vervelende peesblessure. Hij is uiteindelijk dan toch niet fit geraakt voor de wedstrijden.

 

Poll: Had Koeman Vormer bij de definitieve selectie moeten halen?

TAGS  I  Vormer  I   Club Brugge  I   Nederland  I   Koeman

dinsdag 5 maart 2024

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024