Pro League neemt ingrijpend besluit over scheidsrechters

Pro League neemt ingrijpend besluit over scheidsrechters
Donderdag 15 maart 2018 - 06:27   I   door Redactie

De Pro League wil er alles aan doen dat de kwaliteit van de arbitrage naar omhoog gaat. Men wil zo min mogelijk nog kritiek op de scheidsrechters en hen steeds meer en betere middelen geven. Zo heeft de raad van bestuur nu beslist om het budget van semiprofessionele refs op te krikken.

Het Belgische voetbal zal op die manier volgend seizoen tien in plaats van acht semiprofessionele scheidsrechters tellen. Momenteel zijn Delferière, Boucaut, Lardot, Vertenten, Lambrechts, Visser, Van Driessche en Verboomen semiprofessioneel. Wie de overige twee worden, is nog niet bekend.

Het Laatste Nieuws weet dat de Pro League ook een extra bedrag van 175.000 euro voorziet om acht nieuwe videorefs op te leiden. Vanaf volgend seizoen zullen die in elke competitiewedstrijd optreden. Daardoor lijkt de Reviewcommissie overbodig te worden. Zo zal de Reviewcommissie straks in Play-off 1 al geen dienst doen, want daar zit in iedere wedstrijd een videoref in een busje.

Standard

Van vrijdag tot zondag zitten de videorefs samen op stage in Knokke. In principe hadden de refs Martins' Red-hotel in het voetbalcentrum van Tubeke geboekt. Dat gebeurde al in juli 2017. Toen plots bleek dat ook Standard daar zou verblijven om de bekerfinale tegen RC Genk voor te bereiden, veranderden de refs plots het geweer van schouder. Samen als scheidsrechter in hetzelfde hotel verblijven als een ploeg die straks Play-off 1 speelt, was geen goed idee.

Poll: Vind jij het een goeie zaak dat de Pro League meer geld vrijmaakt voor de refs?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   RC Genk  I   KV Mechelen  I   KV Oostende  I   Antwerp  I   Standard  I   Beerschot-Wilrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024