Gert Verheyen over Rode Duivel: "Overroepen"

Gert Verheyen over Rode Duivel:
Woensdag 14 maart 2018 - 13:25   I  

De WK-koorts begint toch al wat stijgen bij velen. Vooral bij de spelers is het bang afwachten, want zij proberen zich nog in de kijker te spelen. Martinez zal binnenkort enkele moeilijke knopen moeten doorhakken en voor enkele spelers wordt het zeer nipt.

Een van die spelers is Divock Origi. Voor de Rode Duivels nog dé WK-held van vier jaar geleden, maar sindsdien heeft hij niet de stappen gezet waarop iedereen hoopte. Sommigen schrijven hem dan ook al af voor het komende WK, want in 2018 kon hij nog maar één keer scoren voor Wolfsburg, waar ze niet tevreden zijn over de jonge Rode Duivel.

Toch is Gert Verheyen het niet eens met die kritiek. Hij ziet nog steeds een grote toekomst weggelegd voor de aanvaller. Origi beschikt volgens Verheyen over voldoende kwaliteiten om een grote carrière te maken.

"Kiritiek is overroepen"

"Zeggen dat zijn carrière stagneert, vind ik overroepen. Origi deed het heel jong al goed bij Rijsel. Na het vorige WK heeft hij dan de stap naar Liverpool gezet, een heel grote stap", zegt Verheyen. "Opeens speel je niet elke week meer. Misschien wel te weinig om in het ritme te komen en je goed te ontwikkelen. Maar vaak wordt vergeten dat hij nog maar 22 jaar is en op de moeilijkste positie van allemaal speelt. Als je even minder scoort, krijgt een spits er meteen van langs. Hij heeft alle kwaliteiten en ik twijfel nog altijd niet dat hij een mooie carrière zal uitbouwen", aldus Verheyen volgens Sporza.

Zijn toekomst

De toekomst van Origi is momenteel vrij onzeker. Bij Wolfsburg zijn ze niet van plan om hem nog een seizoen over te nemen van Liverpool. In Liverpool is de concurrentie dan weer moorden en zal hij weinig tot geen kansen krijgen van Klopp. Wat moet hij dan doen volgens Verheyen?

"Zijn volgende keuze moet de goede zijn. Het gaat daarbij minder om de club zelf, maar om de personen die je tijdens je carrière tegenkomt. Over Origi kan ik zeggen dat hij iemand nodig heeft die in hem gelooft, want hij kan zich aan elke competitie aanpassen. Origi is joviaal en een werker. Op basis van de gesprekken die hij heeft met mensen van geïnteresseerde clubs moet hij een goede keuze maken. De keuze voor een verhuur aan Wolfsburg leek ook mij een goede keuze, maar Wolfsburg doet het niet goed dit seizoen. Terechtkomen in een team dat niet draait of waar je persoonlijk je draai niet vindt, is dan een groot probleem."

Poll: Neemt Martinez Origi mee naar het WK?

TAGS  I  Origi  I   Rode Duivels  I   WK  I   Wolfsburg

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024