'KV Mechelen keert snel terug naar de hoogste klasse'

'KV Mechelen keert snel terug naar de hoogste klasse'
Woensdag 14 maart 2018 - 11:55   I  

Het was met pijn in het hart dat de fans van KV Mechelen afscheid namen van eerste klasse dit weekend. De traditieclub kon in extremis de degradatie niet vermijden, nadat het een heel seizoen achter de feiten aan moest hollen. Een kroniek van een aangekondigde degradatie, maar niemand die het echt kon geloven.

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, geeft deze week zijn kijk op de situatie. Ook hij moest toezien hoe een club met zo een rijke traditie het niet kon redden. Al heeft KV Mechelen de situatie wel over zichzelf heengetrokken. Je mag een degradatie nooit laten afhangen van de laatste speeldag.

"Volop tristesse was er in Mechelen na de smadelijke val naar eerste klasse B. Dertig jaar na de winst in de Europacup voor Bekerwinnaars en vijftien jaar na het faillissement. Dan kan je met ongeloof kijken naar de vier goals die Eupen aantekende, het is in wezen nooit de laatste wedstrijd alleen die over degradatie beslist. KV Mechelen was dit seizoen een haard van instabiliteit, met drie trainers in hetzelfde seizoen, met veel verkeerde inschattingen en met een lange zoektocht naar de juiste beleving en het juiste concept. Het past in een competitie waarin het tot twaalf trainerswissels kwam", aldus Sys.

Niet verloren

Toch heeft KV Mechelen genoeg om snel terug te keren naar hoogste klasse. Het beschikt over fans die weinig andere clubs in eerste klasse hebben. De beleving is er, als het bestuur nu een duidelijke lijn kan uitttekenen en volgen dan ziet Sys Mechelen snel terug in de hoogste klasse.

"De voorwaarden om snel terug te keren zijn er in Mechelen. Het valt te hopen dat het bestuur geleerd heeft uit de fouten die de afgelopen maanden werden gemaakt en de juiste sportieve krijtlijnen trekt voor de toekomst. Tijd is er genoeg. De competitie in eerste klasse B, een onwezenlijke reeks met amper jonge Belgische voetballers, begint op 11 augustus, binnen vijf maanden", aldus Sys.

Poll: Keert KV Mechelen snel terug naar eerste klasse?

TAGS  I  KV Mechelen

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024