Francky Dury krijgt ontzettend goed nieuws te horen

Francky Dury krijgt ontzettend goed nieuws te horen
Woensdag 14 maart 2018 - 11:44   I  

Francky Dury kende een turbulent seizoen. Met Zulte Waregem speelde hij Europees, maar dat kostte heel wat krachten voor de eigen Belgische competitie. Het bengelde zelfs even gevaarlijk laag in het klassement, maar daar haalde Dury zijn ploeg ook snel weer uit. Een ontslag hing trouwens nooit echt in de lucht, want Dury is Zulte Waregem.

De burgemeester heeft Dury en Willy Naessens nu beloond door hen ereburgers te maken van Zulte. Een ontzettend grote eer voor de trainer, die al jarenlang coach is van Zulte Waregem en ook enkele keren persoonlijk in de prijzen viel.

"Het voetbalgebeuren betekent een enorme meerwaarde voor de gemeente Zulte. Het succesverhaal die Francky Dury en Willy Naessens hebben geschreven is uniek en staat voor vertrouwen, continuïteit en samenwerking”, klonk het bij Simon Lagrange.

"Trainer van het jaar"

Dury werd ook al enkele keren Trainer van het Jaar (2006, 2013), winnaar van de Trofee Raymond Goethals (2013) en de Guy Thys Award (2013). Hij was eerder al ereburger van stad Waregem (2014) en nu dus ook ereburger van gemeente Zulte. 

Het zegt veel over het belang van Dury voor de club. Hij werd 25 jaar geleden trainer en kon Zulte Waregem naar eerste klasse loodsen. Nu speelt de fusieclub elk seizoen mee voor Play-Off I en Europees voetbal. Zelfs na een minder seizoen zoals dit seizoen blijft iedereen achter Dury staan.

Gratis vat

Dat hij een goede band heeft met de fans werd dit weekend nog duidelijk. Hij beloofde de fans een gratis vat na de gewonnen wedstrijd tegen Lokeren. “Op een verdwaald moment heb ik de supporters in de sfeertribune toegeroepen dat ik een tournée générale zou geven. En ik ga dat ook doen”, aldus Dury voor de camera van Sports Late Night. “Alleen moet ik eens bekijken met de organisatie hoe ik het precies ga doen. Het schijnt dat ik niet ga toekomen met één vat.”

Poll: Zal Zulte Waregem volgend seizoen een beter seizoen kennen?

TAGS  I  Dury  I   Zulte Waregem

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024