KV Mechelen kan toch nog de degradatie ontlopen

KV Mechelen kan toch nog de degradatie ontlopen
Dinsdag 13 maart 2018 - 18:36   I   door Redactie

KV Mechelen zal geen klacht indienen tegen Eupen of Moeskroen. Toch is er nog een zeer kleine kans dat Malinwa alsnog in 1A mag blijven. Dan moet het wel rekenen op een probleem bij een andere club. De Licentiecommissie kan immers een club uit 1A of zelfs meerdere clubs een licentie weigeren.

Zonder licentie mag je niet in 1A of 1B actief zijn. Als KV Mechelen dan wel een licentie krijgt, is het automatisch verzekerd van het behoud. Sinds de scheiding van prof- en amateurvoetbal gebeurt het nog zelden dat een club geen licentie krijgt.

Het gebeurt wel dat clubs dan beginnen procederen tegen de toekenning van de licentie bij andere clubs. In de voorbije seizoenen hebben onder meer Westerlo en OH Leuven zo proberen de degradatie af te wenden. Zonder succes echter. De kans blijft dus zeer klein dat KV Mechelen volgend seizoen nog op het hoogste niveau actief zal zijn.

Geen klacht

Tegen de gang van zaken tussen Eupen en Moeskroen zal Mechelen ook geen klacht indienen. Er kan niets bewezen worden. Het blijft enkel bij insinuaties. Het bondsparket en het gerecht blijven stand-by, maar ook zij zullen zelf geen actie ondernemen tegen de betrokken clubs.

Poll: Denk jij dat KVM dankzij de licentiecommissie nog in 1A kan blijven?

TAGS  I  KV Mechelen

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024