Gigantische veiligheidsmaatregelen voor Antwerpse derby

Gigantische veiligheidsmaatregelen voor Antwerpse derby
Maandag 12 maart 2018 - 21:00   I   door Redactie

Het is weer zover: door Play-off 2 is er nog eens een echte Antwerpse derby. Beerschot Wilrijk en Antwerp zullen het tegen elkaar opnemen. De laatste clash in competitieverband dateert al van 2003/2004. Hoewel het slechts om Play-off 2 gaat, verwacht men toch vuurwerk bij die wedstrijden.

"Beide clubs presteerden de jongste tijd zo goed, dat we al langer rekening houden met een nieuwe stadsderby", zegt politiewoordvoerder Willem Migom in Gazet van Antwerpen. "Ik ga niet in detail treden over de maatregelen die we zullen nemen. Maar wees gerust: we zijn goed voorbereid."

De Antwerpse politie hield alvast al een goede generale repetitie toen Club Brugge, die andere aartsvijand van Club Brugge, eind januari langskwam. Er werden toen draconische veiligheidsmaatregelen genomen voor de wedstrijd die als 'de grootste risicomatch in 15 jaar' werd bestempeld.

Helikopter

Er werden vijftig extra stewards voorzien en de federale politie leverde bijstand met extra manschappen, een helikopter en een politie te paard. De wedstrijd verliep uiteindelijk zonder een incident. "Dat beide clubs weer tegen elkaar spelen, is een goede zaak voor het Belgische voetbal. Toch hadden we het liever in 1A tegen elkaar opgenomen", klinkt het bij supportersclubs FASC (Antwerp) en Tene Quod Bene (Beerschot Wilrijk).

Poll: Denk jij dat er rellen zullen ontstaan?

TAGS  I  Antwerp  I   Beerschot-Wilrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024