Degradatie heeft meteen deze dramatische gevolgen voor KV Mechelen

Degradatie heeft meteen deze dramatische gevolgen voor KV Mechelen
Maandag 12 maart 2018 - 16:47   I  

KV Mechelen tuimelde zondagnamiddag uit de Jupiler Pro League. Vanaf volgend seizoen speelt de club in de Proximus League. De degradatie naar 1B heeft ook meteen dramatische gevolgen voor Mechelen.

Zo weet Gazet van Antwerpen door de degradatie naar 1B zomaar eventjes 6 miljoen euro misloopt. Een zware klap in het gezicht van KV. Het rampscenario werd vorige week tijdens de maandelijkse raad van bestuur nog overlopen. Redde KV zich, dan kon het budget naar 17 miljoen. Maar KV is gedegradeerd en dus daalt het naar 11 miljoen", schrijft de krant.

"Een groot, maar ook logisch verschil, want sponsorcontracten worden herzien, de tv-gelden dalen en ook abonnementen- en ticketverkoop gaan achteruit. Gisteren was er meer dan 16.000 man, tegen Tubeke en Union is dat misschien de helft. Gelukkig voor KV brengt Bandé nog 8,25 miljoen euro op. En gelukkig voor KV is het nu een nv en heeft het “heel kapitaalkrachtige mensen” aan boord - dixit voorzitter Timmermans. Het vorige bestuur, dat elke euro drie keer moest omdraaien, had het in 1B nog moeilijker gekregen."

Tijdens de komende weken moet nog blijken hoe de ploeg van KV Mechelen er volgend zal uitzien. Enkele grote namen, waaronder De Witte, Matthys en Pedersen gaven al te kennen dat ze niet van plan zijn om de club in de steek te laten. Zij zullen Mechelen dus zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau moeten brengen.

Poll: Zal KV Mechelen snel terugkeren op het hoogste niveau?

TAGS  I  KV Mechelen

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024