Vanderhaeghe ziet één gevaar bij KRC Genk: "Niet verwacht"

Vanderhaeghe ziet één gevaar bij KRC Genk:
Zondag 11 maart 2018 - 09:27   I  

Zondagnamiddag staan in de Jupiler Pro League enkele wedstrijden op leven en dood op het programma. Tussen de matchen die beslissen over deelname aan play-off 1 en degradatie, is er ook nog het duel tussen KRC Genk en AA Gent. Misschien wel de mooiste affiche van allemaal, maar op dit moment niet zo gek belangrijk.

Toch wil AA Gent er alles aan doen om de reguliere competitie met een goed geveol af te sluiten. Al zeker na de nederlaag tegen KV Oostende van vorige week. "We komen net van ons eerste verlies, en we zijn de laatste drie wedstrijden steeds op achterstand gekomen. Het zou goed zijn als we dat vervelende gevoel in Genk van ons kunnen afspelen", aldus trainer Yves Vanderhaeghe op de officiële webstek van Gent.

De coach van De Buffalo's verwacht dus een reactie van zijn spelers, te beginnen vanaf minuut één. "We moeten zien dat we scherp uit de kleedkamer komen en proberen de match van bij aanvang naar ons toe te trekken. Op verplaatsing geen sinecure, maar we gaan het proberen."

Plan Pozuelo?

Vanderhaeghe merkt ook één groot gevaar op bij Genk: Alejandro Pozuelo. "Pozuelo is een bepalende speler, iemand die vaak wat gaat zwerven en loopt waar je hem niet verwacht. Je moet daar rekening mee houden en dat gaan we doen. Aan de spelers om dat goed uit te voeren. Ik heb er vertrouwen in dat ze dat kunnen."

Vanderhaeghe hoopt alvast dat enkele Genk-spelers het ietwat rustiger aan doen omdat ze al met hun hoofd bij de bekerfinale tegen Standard zitten. "Ik geloof dat dat voor een speler onbewust wel een issue kan zijn. Ik heb het zelf ook meegemaakt als speler en geloof dat het een invloed kan kan hebben zelfs al wil je dat zelf niet. Het is niet abnormaal dat zoiets ergens in het achterhoofd speelt."

Poll: Hoe eindigt het straks?

TAGS  I  Pozuelo  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Vanderhaeghe

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024