Cercle Brugge promoveert naar Jupiler Pro League

Zaterdag 10 maart 2018 - 21:52   I   door Redactie

Cercle Brugge speelt volgend seizoen in de Jupiler Pro League. De vereniging won de terugwedstrijd met 3-1 van Beerschot-Wilrijk nadat het de heenmatch met 1-0 had verloren. Cardona trapte in de 90ste minuut de beslissende treffer vanaf de stip tegen de netten na een dramatisch slot.

Zwak Beerschot Wilrijk

Beerschot-Wilrijk zakte veel te ver in voor de rust. Daardoor kreeg Cercle Brugge wel veel speelruimte. De thuisploeg domineerde en was gewoon de betere ploeg in de eerste helft. Dat resulteerde uiteindelijk in een dubbele voorsprong. Eerst werd Mercier knap vrijgespeeld, waarna hij beheerst afwerkte. NIet veel later trapte Cryslan erg knap in de hoek binnen.

Beerschot moest uit een heel ander vaatje tappen in de tweede helft. Toch duurde het nog even vooraleer de bezoekers wat beter in de wedstrijd kwamen na de rust. Cercle begon minder dominant te voetballen en de ploeg van Marc Brys schoof op richting het groen-zwarte doel. Echt vele kansen leverde dat echter niet op. Van den Bergh kreeg een vrije kopkans, maar hij knikte het leer recht in de handen van Nardi.

In de slotfase was het vooral zeer zenuwachtig langs beide kanten. Goed voetbal was er niet meer bij. Van Hyfte kwam er namens Beerschot nog héél dichtbij, maar Nardi redde. Wat later zorgde Van Hyfte toch voor de 2-1. Hij kopte het leer voorbij Nardi. Na een overtreding van Swinkels ging de bal enkele minuten later nog op de stip bij Cercle. De videoref bevestigde de beslissing van Boucaut en Cardona trapte het leer vanaf de stip binnen.