Dit wacht KVM als het degradeert: Bestuurders worden lijkbleek

Dit wacht KVM als het degradeert: Bestuurders worden lijkbleek
Vrijdag 09 maart 2018 - 11:41   I   door Redactie

Het zijn bange dagen voor KV Mechelen. Zondag weten we of Malinwa zich zal redden. Anders degradeert Malinwa onherroepelijk naar 1B. Een scenario dat men bij de ambitieuze eersteklasser absoluut wil vermijden. Dan kan er zondag maar beter gewonnen worden van Waasland-Beveren. De kloof met Eupen bedraagt amper 1 goal in het doelsaldo.

Zo is het financiële verschil enorm tussen het behoud en de degradatie. Als KV Mechelen erin slaagt om zich te redden, dan stijgt volgend seizoen het budget aanzienlijk: van 13,5 naar 17 miljoen euro. Dat is een heel mooi vooruitzicht. Op de vergadering van dinsdag werd bij de club echter ook het rampscenario onder de loep genomen: de degradatie dus.

"Het financiële verschil tussen 1A en 1B deed sommigen ongemakkelijk op hun stoel schuifelen", schrijft Het Nieuwsblad. Redt KV zich, dan kan het budget van 13,5 naar 17 miljoen euro stijgen, dankzij de nieuwe tribune en nieuwe sponsors. Bij degradatie daalt het naar circa 11 miljoen. Zoals Van Wijk al zei: The stakes are high."

Hassane Bandé is één van de mannen die het zal moeten doen zondag. Hij bracht KV Mechelen door zijn transfer naar Ajax al 8,25 miljoen euro op. Zondag staat er evenveel op het spel. Dat is immers bijna het verschil tussen het behoud en de degradatie. Bij KVM staat er heel wat op het spel.

Poll: Denk jij dat KV Mechelen zich zondag redt?

TAGS  I  KV Mechelen  I   shw

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024