Eén Nederlander van Club Brugge in voorselectie Oranje

Eén Nederlander van Club Brugge in voorselectie Oranje
Woensdag 07 maart 2018 - 12:12   I  

Loopt er binnenkort een Nederlands international rond bij Club Brugge? Het is best mogelijk! Woensdag maakte de Nederlandse Voetbalbond (KNVB) immers bekend dat Ruud Vormer in de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman zit.

Koeman werd op 6 februari van dit jaar bondscoach van de Nederlandse nationale ploeg. Het is dus voor het eerst dat de gewezen trainer van onder meer Feyenoord, Southampton en Everton een selectie moet samenstellen. Dat Koeman Vormer onmiddellijk opneemt in zijn voorselectie, is alvast hoopgevend voor de kapitein van Club Brugge.

De voorbije jaren werd Vormer, ondanks zijn puike prestaties bij blauw-zwart, straal genegeerd door de bondscoaches van Oranje. Zowel Danny Blind als Dick Advocaat liet Vormer altijd links liggen. Het is goed mogelijk dat Vormer deze maand, op zijn 29ste, zijn debuut maakt voor de nationale ploeg.

Portugal & Engeland

Nederland neemt het op 23 maart in de Amsterdam ArenA op tegen Engeland, drie dagen later staat een duel tegen regerend Europees kampioen Portugal op het programma. Als Vormer het effectief tot de definitieve selectie schopt, mag hij zich ook meteen met enkele kleppers meten. De definitieve selectie wordt op vrijdag 16 maart bekendgemaakt.

Poll: Verdient Vormer een selectie?

TAGS  I  Vormer  I   Club Brugge  I   Nederland  I   Oranje  I   Koeman

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024