Clement en RC Genk krijgen geweldig nieuws voor Play-Off I

Clement en RC Genk krijgen geweldig nieuws voor Play-Off I
Woensdag 07 maart 2018 - 08:33   I  

Clement staat op het punt om te doen waarvoor hij gehaald werd: Play-Off I halen. Hij heeft stabiliteit gebracht bij een Racing Genk, dat voordien ook al knap voetbal op de mat kon brengen. Een aanwinst voor Racing Genk, dat met spelers als Pozuelo en Malinovskyi ook geweldige voetballers heeft rondlopen.

Daar komen binnenkort dan nog eens enkele spelers bij. Zo weet Het Belang van Limburg dat Clement binnenkort opnieuw beroep kan doen op Sander Berge en Leandro Trossard. Beide spelers liggen al geruime tijd in de lappenmand, maar staan nu terug op het veld.

Berge volgt momenteel een persoonlijk traject, maar traint wel al mee met de groep. Hij doet wel niet alle oefeningen mee, maar integreert zich dus in alle rust weer in de groep. Beide spelers kunnen voor een extra kwaliteitsinjectie zorgen.

Bekerfinale al?

Voor Sander Berge komt de bekerfinale te vroeg, maar Trossard hoopt daar toch al een rol van betekenis in te spelen. Als basisspeler niet, maar wie weet wel als supersub. Het zou een fantastische kers zijn op de zure taart die zijn seizoen is geworden.

Clement weet wel dat Trossard het rustig aan moet doen, want de jonge speler is zichzelf momenteel hard aan het pushen. “Leandro moet nog oppassen dat hij niet te veel intensieve spurts na mekaar doet”, aldus Philippe Clement. “De adrenaline stroomt natuurlijk door zijn aderen maar hij moet opletten dat hij niet te ver gaat.”

Afscheid van enkele spelers

Voor RC Genk staan er dus nog enkele drukke weken op het programma, met onder andere de cruciale bekerfinale tegen Standard. Nadien vertrekken enkele spelers met interlandverplichtingen. Zo mag bijvoorbeeld Vukovic de concurrentie aangaan met Mat Ryan voor een plekje in doel bij de nationale ploeg van Australië.

Nikos Karelis kreeg voor het eerst sinds zijn comeback een uitnodiging van de Griekse bondscoach, ook onder meer Malinovskyi (Oekraïne) en Colley (Gambia) stappen al zeker op het vliegtuig. Net als doelman Vukovic, voor wie belangrijke maanden aanbreken. De Genkse doelman wil dolgraag naar het WK en zit in de eerste 29-koppige selectie van de nieuwe Australische bondscoach Bert van Marwijk. Dat schrijft Belang van Limburg.

 

 

Poll: Wint RC Genk de bekerfinale?

TAGS  I  RC Genk  I   Clement  I   Trossard  I   Berge

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024