Absolute kraker van Rode Duivels in stadion van Club Brugge?

Absolute kraker van Rode Duivels in stadion van Club Brugge?
Dinsdag 06 maart 2018 - 13:49   I   door Redactie

Het Jan Breydelstadion wordt mogelijk het decor voor een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Rode Duivels zijn nog op zoek naar een stadion voor de oefeninterland van 16 oktober tegen Nederland. De duels met Oranje zijn altijd interessant.

Geen Heizel

Op 16 oktober is er nog eens de derby der Lage Landen. Het duel wordt in België gespeeld, alleen is nog niet bekend waar. Eind mei loopt het contract tussen de Belgische voetbalbond en het Koning Boudewijnstadion af. De KBVB kan wel individueel onderhandelen met de stad Brussel, maar in oktober zijn de werken aan het Neo-project op de Heizel begonnen. Dan wil de stad zoveel mogelijk grote evenementen vermijden.

Na het Koning Boudewijnstadion zijn Sclessin en het Jan Breydelstadion de grootste stadions van het land. Dan zou er eerder geopteerd worden voor het stadion van Club en Cercle Brugge omdat de rivaliteit met Nederland meer in Vlaanderen leeft dan in Luik. 

Nederland kon zich overigens niet plaatsen voor het WK in Rusland. Oranje eindigde pas derde in zijn groep, achter Frankrijk en Zweden. Het is al het tweede groot toernooi op rij dat de Nederlanders missen. Eerder waren ze er ook al niet bij tijdens het EK van 2016 in Frankrijk. 

Laatste keer

De laatste interland tussen Nederland en België dateert van 9 november 2016. Toen speelden de Belgen 1-1 gelijk bij Oranje. De Rode Duivels domineerden toen, maar kwamen wel op achterstand. Uiteindelijk kon Yannick Carrasco acht minuten voor affluiten nog een nederlaag afwenden.

Poll: Hoop jij dat België-Nederland in Jan Breydel doorgaat?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Club Brugge  I   shw  I   Nederland

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024