Marc Coucke zorgt plots voor heel wat opschudding in Wallonië

Marc Coucke zorgt plots voor heel wat opschudding in Wallonië
Maandag 05 maart 2018 - 13:17   I  

Dat Marc Coucke niet langer voorzitter is van zijn 'weireldploegsje' KV Oostende, maar wel van het 'grote' Anderlecht zal hij wel snel beseffen. Als voorzitter van Anderlecht moet je namelijk overal in België aanwezig zijn. Zowel in Vlaanderen, Brussel als in Wallonië.

Vorige week was Coucke nog te gast in Extra Time, het programma van Canvas. Dat was dan weer niet naar de zin van bijvoorbeeld de Waalse collega's van La Tribune, de Waalse tegenhanger van de talkshow van Frank Raes en Filip Joos. In Wallonië vonden ze dat Vlaanderen van Coucke een voorkeursbehandeling kreeg.

De voorzitter van Anderlecht liet in Extra Time ook weten tijdelijk een persstop in te lassen. Hij was zichzelf naar eigen zeggen al wat beu gezien op de televisie en wou zich in alle rust kunnen toeleggen op zijn werk bij paars-wit. Daar heeft de voorzitter dan ook heel wat werk te verrichten.

Toegeving Coucke

Coucke liet nadien verstaan dat hij enkel nog op de vraag van de RTBF zou ingaan voor een interview. Zij moesten enkel een uitnodiging sturen, wat ook gebeurde. Eerder vandaag liet de Waalse openbare zender weten dat Coucke vanavond te gast zou zijn in het programma, maar dat bleek niet zo te zijn.

RTBF liet nu weten dat het uitkijkt naar de komst van Coucke, maar dat hij vanavond niet aanwezig zal zijn. In de komende weken zullen de Waalse kijkers wel kunnen genieten van de flamboyante zakenman. De reden van zijn annulering is niet geweten.

Coucke was zichzelf

In Extra Time maakte Coucke alvast een opvallende passage. De voorzitter was volledig zichzelf en pakte uit met enkele stevige oneliners en enkele mopjes. Zo vertelde hij over de peptalk richting Teo nog dat hij een expert is in de 'Pool-onaise'.

Poll: Krijgt Vlaanderen volgens u een voorkeursbehandeling van Coucke?

TAGS  I  Coucke  I   Anderlecht  I   RTBF  I   La Tribune

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024