Drama voor Barcelona: Sterkhouder valt uit met blessure

Drama voor Barcelona: Sterkhouder valt uit met blessure
Zondag 04 maart 2018 - 23:20   I  

Barcelona won vandaag met het kleinste verschil van Atlético Madrid, de eerste achtervolger in de Primera Division en tevens de enige ploeg die Barça nog iets in de weg kan leggen. Al lijkt ook dat moeilijk te gaan worden na de overwinning van Messi en co. Barcelona lijkt alvast op weg naar een, relatief eenvoudige, titel dit seizoen.

Toch had Barcelona ook slecht nieuws te melden. Na twintig minuten ging Andres Iniesta tegen de vlakte, zonder contact. Nooit een goed teken en dat bleek iets later. Tastend naar de hamstring verliet de spelmaker van Barcelona het terrein. Andre Gomes kwam hem vervangen.

Nu heeft Barcelona laten weten dat hij wel degelijk een blessure heeft opgelopen aan de hamstring. De ernst van de blessure is nu nog niet geweten, maar de Catalanen volgen de situatie op de voet. Het zal nog moeten blijken hoe lang Iniesta onbeschikbaar zal zijn.

Chelsea in gevaar?

Het is nog even vooraleer Barcelona aan de slag moet tegen Chelsea. Het moet in Camp Nou de 1-1 uit de heenwedstrijd verdedigen om door te stoten naar de volgende ronde. Het is nog niet zeker of Iniesta die wedstrijd zal missen.

Voor Chelsea zou het alvast een meevaller zijn. Er zijn weinig mensen die denken dat Chelsea, zeker na het optreden van vandaag, kans maakt in Camp Nou. Voor Hazard alvast dé wedstrijd om zich in de kijker te spelen. De wedstrijd wordt namelijk met argusogen gevolgd in Madrid.

Roep om vertrek wordt groter

Het was bij momenten schrijnend hoe Hazard met zijn voetballende kwaliteiten zo slecht gebruikt werd door Conte. De roep om te vertrekken werd dan ook groter. Zelfs de Chelsea-fans kregen medelijden met Hazard. Een transfer naar Real Madrid zou voor Hazard een droom in vervulling laten gaan.

Het leek wel alsof Conte slechts met een halve Hazard wilde spelen. Analist Marc Degryse begreep er niets van, en dat liet hij ook duidelijk blijken. "Weet je: we hebben het soms over antivoetbal, hé. Soms overdrijven we, maar de aanpak van Conte... Dit is zuiver antivoetbal", aldus de analist op Play Sports.

Poll: Kan Chelsea stunten tegen Barcelona?

TAGS  I  Barcelona  I   Iniesta  I   Chelsea  I   Hazard

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024