Zien we Zlatan Ibrahimović dan toch op het WK?

Zien we Zlatan Ibrahimović dan toch op het WK?
Donderdag 01 maart 2018 - 23:45   I  

De kans bestaat dat we Zlatan Ibrahimović toch nog op het WK in Rusland kunnen bewonderen. De Zweedse spits van Manchester United gaf deze week aan de deur op een kier te houden voor een rentree bij de nationale ploeg. Al is er voor de spits zelf wel een heel belangrijke voorwaarde aan verbonden.

Zlatan Ibrahimović heeft de deur opengezet voor een terugkeer bij de Zweedse nationale ploeg. Dat liet de 36-jarige aanvaller weten aan verschillende media bij de opening van zijn tenniscentrum in Stockholm. Een belangrijke voorwaarde voor de spits zelf is dat hij topfit moet zijn. "Ik moet eerst het gevoel hebben dat ik nog prestaties kan leveren", aldus Ibrahimović. "Ik wil geen comeback maken omdat ik iemand ben."

Zware blessure

Ibrahimovic raakte vorig seizoen bij Manchester United zwaar geblesseerd en is nu op de weg terug. Dit seizoen maakte de 36-jarige aanvaller nog maar weinig speelminuten en kwam hij slechts tot één doelpunt. "Ik wil altijd spelen, voor zowel mijn club als de nationale ploeg", vervolgt Zlatan. "Het is moeilijk om de anderen te zien spelen als je er zelf twintig jaar deel van uitgemaakt. Maar ik laat de deur voor de nationale ploeg zeker op een kier.” Bondscoach Janne Andersson heeft nog niet duidelijk aangegeven of hij Zlatan bij zijn selectie wil voor het aankomende wereldkampioenschap.

Ibrahimović stopte aanvankelijk na het EK 2016 als Zweeds international. Zonder hem kwalificeerde het nationale elftal zich toch voor het WK in Rusland. Dat deden ze door de poulefase met onder andere Frankrijk en Nederland te overleven. In de barragewedstrijden werd Italië het kind van de rekening. Op het WK is Zweden in Poule F ingedeeld met Duitsland, Mexico en Zuid-Korea.

Poll: Is Zlatan Ibrahimovic nog steeds de beste speler van de Zweedse nationale ploeg?

TAGS  I  Zweden  I   Ibrahimovic  I   WK  I   Rusland  I   Duitsland  I   Mexico  I   Zuid-Korea  I   Andersson  I   Manchester United

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024