Carrasco nog maar net in China en bijna meteen te zien op het grote scherm

Carrasco nog maar net in China en bijna meteen te zien op het grote scherm
Woensdag 28 februari 2018 - 13:56   I  

Yannick Carrasco is ook in China een grote naam. De Chinese competitie wordt door zijn komst dan ook wat aantrekkelijker en in China proberen ze de mensen voetbalgek te maken. De transfer van Carrasco is dan ook al een stap in de goede richting.

Dit weekend zal de Rode Duivel alvast zijn debuut mogen maken in de Chinese competitie. Hij moet het meteen opnemen tegen topclub Shanghai SIPG, waartegen hij reeds speelde met Atlético Madrid. Dat er heel wat spanning rond die wedstrijd hangt mag duidelijk zijn.

Het Nieuwsblad weet dat die wedstrijd namelijk live te volgen zal zijn in de cinema. Wanda Group, het grootste vastgoedbedrijf van China, investeert immers niet alleen in Dalian Yifang, de club van onze landgenoot. Ze kochten nu ook de uitzendrechten op van de match tussen Dalian en Shanghai SIPG. Wanda is van plan om de match live uit te zenden in de steden in de Wanda Cinema’s. Dat schrijft de krant.

Droom komt uit

Als we Carrasco zelf mogen geloven is dit alvast een droom die uitkomt. Carrasco gaat naar China om een soort ambassadeur van het voetbal te worden. Hij wil voetbal groot maken in China en krijgt daar dit weekend dus al meteen de kans voor om dat op het grote scherm te doen.

“Het Chinese kampioenschap is in volle groei, de werkomstandigheden zijn fantastisch, de spelers en de supporters beschikken er over moderne infrastructuur en het spelniveau wordt elk seizoen beter. Net zoals Hulk, Fabio Capello en uiteraard ook mijn vriend Axel Witsel wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal in dit land, dat gek is op sport. Naast het voetbal, dat uiteraard mijn prioriteit blijft, biedt China mij ook de kans om persoonlijke en professionele projecten te ontwikkelen die mij na aan het hart liggen, met name in het domein van de e-sport", dat liet Carrasco eerder weten via een persbericht.

Poll: Gaat u de Chinese competitie vanaf nu volgen?

TAGS  I  Carrasco  I   Atlético Madrid

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024