'Lord Bendtner treedt in de voetsporen van Carrasco'

'Lord Bendtner treedt in de voetsporen van Carrasco'
Maandag 26 februari 2018 - 23:59   I  

De Chinese transfermarkt draait nog op volle toeren. Yannick Carrasco en Nicolás Gaitán kozen al voor het grote geld van Dalian Yifang, maar nu staat ook de Deense cultheld Nicklas Bendtner voor een transfer naar het Verre Oosten.

De Deense cultheld Nicklas 'Lord' Bendtner staat voor een opvallende carrièrewending. De 30-jarige spits moet het Chinese Beijing Sinobo Guoan helpen aan een plekje in de top van de Chinese Super League. Dat schrijft het Deense tabloid Ekstra Bladet. De Chinese club zou voor Bendtner een jaarsalaris van maar liefst 3 miljoen euro hebben klaarliggen, een zesvoud van wat de spits nu verdient bij zijn club Rosenborg. Voorzitter Ivar Koteng weigerde te reageren op de geruchten.

De spits maakte in het seizoen 2005/2006 zijn debuut voor Arsenal. Na minder succesvolle periodes bij Juventus, Wolfsburg en Nottingham Forest belandde Bendtner in het voorjaar van 2017 bij de Noorse topclub Rosenborg BK. Dat avontuur gaat hem beter af; Bendtner maakte in 44 competitiewedstrijden al 23 doelpunten. Zijn contract in Noorwegen loopt nog door tot december 2019.

Duurste Afrikaanse speler

Bij Beijing Guoan zou Bendtner onder meer Cédric Bakambu tegenkomen. De 26-jarige spits uit de Democratische Republiek Congo verkaste deze winterstop voor maar liefst 74 miljoen euro naar China. Daarmee werd hij in één klap de duurste Afrikaanse voetballer ooit. Andere bekenden in het elftal zijn de Braziliaan Renato Augusto (ex-Leverkusen) en voormalig Standard-speler Jonatan Viera, die ook deze winter naar China verhuisde.

Poll: Zou Nicklas Bendtner nog op Europees topniveau kunnen meedraaien?

TAGS  I  Bendtner  I   China  I   Noorwegen  I   Denemarken  I   Juventus  I   Wolfsburg  I   Arsenal  I   Rosenborg  I   Bejing Guoan  I   Carrasco

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024