Kompany zwaar onder de indruk: "Hij is enorm intens en meedogenloos"

Kompany zwaar onder de indruk:
Maandag 26 februari 2018 - 20:42   I   door Redactie

Vincent Kompany scoorde gisteren tijdens de EFL Cup-finale tegen Arsenal. Hij had zodoende mee een aandeel in de 0-3-overwinning van de Citizens. Kompany lijkt weer helemaal fit en de Rode Duivel voelt zich - net zoals veel van zijn ploegmaats bij City - uitstekend onder coach Pep Guardiola. Die haalt het beste in zijn selectie naar boven.

Lat ligt hoog

"Hij is enorm intens en meedogenloos, dat is de beste manier om hem te omschrijven”, vertelt Kompany aan talkSPORT. Guardiola streeft ook naar perfectie volgens Kompany. Daardoor legt de Spanjaard de lat zeer hoog. “Je voelt nooit voldoening en ik weet zeker dat als we morgen (maandag, red.) terugkomen, de focus weer gaat op de volgende wedstrijd."

"Of we nou spelen tegen Wigan Athletic of Arsenal, het maakt voor hem niet uit. De manier van voorbereiden is hetzelfde. Hij deelt zijn ongelofelijke hoeveelheid aan kennis met ons. Hij weet zijn boodschap ook altijd goed over te brengen", heeft Kompany niets dan lof voor zijn trainer.

"Werken met Guardiola staat gelijk aan tien jaar studeren"

“We voelen altijd dat we een voordeel hebben op andere teams, omdat hij zo ontzettend nauwkeurig te werk gaat en ons uitleg geeft over wat hij wil dat wij doen. Werken met hem staat gelijk aan tien jaar studeren. Ik vergelijk het met de universiteit, dat is het niveau. We zijn nooit uitgeleerd." Als een ervaren rot als Kompany zoiets zegt, wil dat ook wat zeggen.

Kompany werd door de pers al meerdere malen afgeschreven. Guardiola zou door het vele blessureleed van de Rode Duivel zijn vertrouwen opgezegd hebben in de verdediger. Niets is echter minder waar. Kompany staat er weer en Guardiola doet maar wat graag een beroep op de Belg.

Poll: Is Guardiola de beste coach ter wereld op dit moment?

TAGS  I  Kompany  I   Guardiola  I   Manchester City

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024