DONE DEAL: Yannick Carrasco trekt naar China

DONE DEAL: Yannick Carrasco trekt naar China
Maandag 26 februari 2018 - 18:25   I   door Redactie

Yannick Carrasco verlaat Atlético Madrid. De Rode Duivel gaat zoals verwacht in China aan de slag. Morgen reist hij af naar China om de transfer af te ronden. Carrasco gaat dus Axel Witsel achterna, die eerder al Europa verliet voor een avontuur bij Tianjin Quanjin. Ook toen kwam er veel kritiek op die transfer. Atletico Madrid kondigde de transfer intussen ook al aan.

Geld

Ook bij deze transfer zijn er grote vragen. Waarom gat een topper van amper 24 jaar z'n carrière begraven in China? Ver moet je niet zoeken: voor het geld. Carrasco zal bij zijn nieuwe club Dalian Yifang liefst 10 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Bij Atlético Madrid had hij geen basisplaats meer. Daarom aasde hij ook al een tijdje op een vertrek.

Carrasco schitterde in 2016 nog in de Champions League-finale. Nu gaat hij aan de slag bij een Chinese promovendus. Het Laatste Nieuws weet dat Carrasco morgen naar China afreist om de laatste details te regelen. Nadien kan de transfer dan geofficialiseerd worden. Tijdens de voorbije twee duels van Atlético ontbrak de Rode Duivel al.

Geen 100 miljoen

Carrasco had bij Atlético nog een contract tot 2022. Hij had ook een transferclausule van 100 miljoen euro, maar de club stelde zich met een stuk minder tevreden. Hij was immers niet meer zo belangrijk als enkele jaren geleden. De Belg speelde sinds 2015 bij Atlético. Voordien kwam hij uit voor AS Monaco.

Atlético Madrid kondigde intussen het vertrek van Carrasco naar China aan. Op clubniveau is er ook een overeenkomst over de transfer. Ook ploegmaat Nico Guaitan vergezelt Carrasco naar China.

Poll: Snap jij dit van Carrasco?

TAGS  I  Carrasco  I   Atlético Madrid  I   Dalian

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024