Vanderhaeghe maakt zich kwaad ondanks zege: "Niets van dat!"

Vanderhaeghe maakt zich kwaad ondanks zege:
Zondag 25 februari 2018 - 10:37   I   door Redactie

AA Gent won gisteren met 1-2 bij Waasland-Beveren. Een knappe overwinning - en vooral - de Buffalo's worden voorlopig derde. Anderlecht speelt vandaag nog wel, maar het toont toch aan dat RSCA maar beter ernstig rekening kan houden met Gent voor de derde en wellicht ook voor de tweede plaats.

"We zetten nu Anderlecht onder druk voor plaats 3, dat doet deugd!”, reageert coach Yves Vanderhaeghe op de website van de club. Al is hij helemaal niet tevreden over de eerste helft van Gent." We kwamen toen moeilijk tot voetballen, Waasland-Beveren was gewoon veel scherper dan ons. Hun doelpunt was er bovendien eentje in geschenkverpakking.”

Vanderhaeghe schudde zijn spelers tijdens de rust wakker. Dat heeft zijn effect niet gemist. "Ik heb mijn stem verheven en verweet de spelers dat ze geen initiatief namen. We speelden te veel om geen goal binnen te krijgen. Niets diepgang, niets balvastheid... Na de rust waren we veel scherper en creëerden we kansen. Onze reactie stemt me tevreden."

Heerlijk gevoel

Roman Yaremchuk scoorde de winnende treffer in de 92ste minuut. Mooier kan het niet worden voor een speler. “Het blijft vooral een teamprestatie. Als ik die bal van Giorgi (Chakvetadze) niet krijg, kan ik hem ook niet binnen leggen (lacht). Maar uiteraard is dit een heerlijk gevoel", reageert hij.

Met deze overwinning is Gent zeker van een plaats in Play-Off 1 en wordt het voorlopig derde. “Een ploeg als Gent moet altijd voor top 3 gaan, want dan hebben we dat Europese ticket vast. Zelf speelde ik nog niet in de Europa League of Champions League dus dat zou ik graag meemaken", klinkt het erg ambitieus bij Yaremchuk.

Poll: Denk jij dat Gent boven Anderlecht zal eindigen?

TAGS  I  AA Gent  I   Vanderhaeghe

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024