"De ploegmaats hebben me niet uitgelachen, gelukkig zat Foket die week bij de nationale beloften"

Woensdag 26 oktober 2016 - 10:10   I  

Na zijn contractverlenging bij AA Gent lijkt Hannes Van Der Bruggen weer helemaal terug. Afgelopen zomer stond hij nochtans dichtbij een transfer.

"Begin juli sprak ik met Michel en Hein Vanhaezebrouck. 'Ik zou graag vertrekken', zei ik eerlijk. Ik wilde ergens anders eindelijk een onbetwiste titularis worden", gaat hij van wal in Sport/Voetbalmagazine. 

"De coach was verrast. Voor de play-offs hadden we nog een goed gesprek gehad, waardoor hij dacht dat ik mijn aflopend contract zou verlengen. Hein vond het jammer dat ik wilde gaan. Hij rekende nog op me, zei hij. En dus zou ik niet tegen eender welke prijs mogen vertrekken. Hein vond me waardevol."

Door die bekentenis viel Van Der Bruggen naast de ploeg. "Ik werd het slachtoffer van mijn eerlijkheid. Dat is een les geweest. Ik wilde open zijn, maar net daardoor zat ik in een uitzichtloze situatie, want de geïnteresseerde clubs konden de vraagprijs niet betalen. AA Gent wilde nog zo'n 800.000 euro voor mij. Ik vond dat veel. Omdat ik me altijd voorbeeldig heb gedragen, had ik op meer begrip gerekend. Niet dus."

Op het einde van de transferperiode zag Van Der Bruggen zich genoopt een noodoplossing te zoeken. Hij maakte een videoboodschap waarin hij Gent smeekte hem te laten gaan. "Ik zou alleen de achtergrondmuziek weghalen", glimlacht hij. "Maar achter de inhoud van de video sta ik wel nog steeds. Het was een oprechte, positieve boodschap. Ik wilde van me laten horen, zonder iemand te schofferen."

"Weet je, de reacties op de video waren positief. Supporters gunden me een transfer en ook de ploegmaats hebben me niet uitgelachen - ik had wel het geluk dat 'Fokkie' (Thomas Foket, red.) die week bij de nationale beloften zat. De coach en het bestuur waren natuurlijk minder tevreden, maar ik moest even aan mezelf denken."

TAGS  I  Hannes Van Der Bruggen  I   AA Gent

zondag 23 juni 2024

zaterdag 22 juni 2024

vrijdag 21 juni 2024

donderdag 20 juni 2024