Er gaat een fantastisch verhaal schuil achter De Gea’s transfer naar Manchester United

Er gaat een fantastisch verhaal schuil achter De Gea’s transfer naar Manchester United
Maandag 04 december 2017 - 23:44   I  

David De Gea speelde afgelopen zaterdag één van de beste wedstrijden uit zijn carrière. In de topper tussen Arsenal en Manchester United pakte de Spaanse doelman zomaar eventjes uit met veertien reddingen. 14!

De Gea komt al sinds de zomer van 2011 uit voor Manchester United, keept al járen aan een stuk op een hoog niveau en wordt algemeen beschouwd als één van de beste doelmannen ter wereld.

Bij Manchester United waren gewezen trainer Sir Alex Ferguson en doelmannentrainer Eric Steele meer dan zes jaar geleden al overtuigd van de kwaliteiten van De Gea. En of de Engelse recordkampioen veel over had om de goalie in 2011 weg te halen bij Atlético Madrid.

Match gemist om De Gea persoonlijk te scouten

Zo gaat er een geweldig verhaal schuil achter de transfer van De Gea. “Ik kan me amper twee wedstrijden bij Manchester United herinneren die Sir Alex Ferguson miste. In 2000 miste hij een Manchester derby omdat hij naar de trouw van zijn zoon ging. En de andere keer dat hij een match miste? Dat was om de briljante David De Gea persoonlijk te gaan scouten”, zegt gewezen doelmannentrainer Steele in The Daily Mail.

“Ik was er zeker van dat de toen 19-jarige De Gea de juiste man was om Edwin van der Sar te vervangen. Ik toonde Ferguson een DVD-compilatie van drie minuten en daarna ging hij De Gea scouten tijdens een match tussen Atlético en Valencia. Na amper 65 minuten wist Ferguson dat De Gea de juiste aankoop zou zijn.”

25 miljoen euro

Manchester United bleef niet bij de pakken zitten en legde in de zomer van 2011 25 miljoen euro op tafel voor de tienerdoelman van Atlético. En de rest is geschiedenis…

Poll: Is De Gea de beste doelman ter wereld?

TAGS  I  Manchester United  I   De Gea  I   Atlético Madrid  I   Ferguson

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024