Hazard zet 'Battle of the Belgians' naar zijn hand

Zaterdag 03 december 2016 - 15:07   I

Chelsea heeft met 1-3 gewonnen van Manchester City. Het kwam op achterstand na een eigen doelpunt van Cahill, maar scoorde drie doelpunten in een ijzersterke tweede helft. Chelsea heeft nu al vier punten voorsprong op City.

Bij Chelsea kreeg Fabregas nog eens een basisplaats, voor het eerst sinds september. Daarnaast stonden er drie Belgen op het plein: Hazard en Courtois bij Chelsea, De Bruyne bij City. In de eerste helft ging het erg goed op en neer. Beide ploegen speelden aan een moordend tempo. Hazard kon niet scoren toen hij alleen voor Bravo kwam en ook Agüero liet het openingsdoelpunt aan de overkant liggen. Na die grote kans voor Agüero drukte de thuisploeg door en dat loonde. Na een lang uitgesponnen aanval trapte Cahill een voorzet knullig in eigen doel net voor rust.

Na de rust ging City op dat elan voort. Vooral De Bruyne had dé kans op de 2-0, maar voor een lege goal trapte hij op de lat. City kreeg zo het deksel op de neus, want Costa scoorde wél. Costa toonde zich veel sterker dan Otamendi en schuifde de gelijkmaker binnen. En nog was het niet gedaan. Chelsea stak een aalvlugge counter in elkaar met Hazard, Costa en Willian in de hoofdrollen. Costa stuurde Willian de diepte in en die vloerde Bravo: 1-2. City probeerde daarna de scheve situatie recht te trekken, maar botste op de muur van Chelsea. Hazard duwde het mes zelfs nog wat dieper door de 1-3 te scoren na een geweldige run. Op het einde ontaardde de partij nog met twee rode kaarten voor Agüero en Fernanindo na opstootjes.

Manchester City - Chelsea 1-3

45' Cahill (own) 1-0, 60' Costa 1-1, 70' Willian 1-2, 90' Hazard 1-3