Versterkt deze Belgische topclub zich binnenkort met Ryota Morioka?

Versterkt deze Belgische topclub zich binnenkort met Ryota Morioka?
Dinsdag 14 november 2017 - 15:39   I  

Ryoto Morioka is 'Big in Belgium'. Met zeven doelpunten en nog meer assists trok hij de ogen open van veel Belgische topclubs. Iedereen in de Jupiler Pro League is nu dan ook op zijn hoede voor de Japanner.

Naar aanleiding van de wedstrijd tussen België en Japan trok Sporza naar de Freethiel, om wat meer te weten te komen over Morioka. Daar ging het uiteraard ook over de toekomst van de Japanner. In Waasland-Beveren zouden ze hem graag houden, al beseffen ze dat het geen eenvoudige opgave wordt.

"We willen allemaal dat hij tot het einde van het seizoen blijft. De club, ik en Morioka ook zijn daarvan overtuigd. Als hij op deze manier blijft voortdoen, is het voor een club als Waasland-Beveren een utopie om hem langer te houden. Maar dan is het een win-winsituatie voor alle partijen", aldus Clement.

Ook de voorzitter weet dat de interesse in Morioka groot wordt en dat het zelfs in januari al moeilijk wordt om hem te houden. "Maar we moeten realistisch zijn. We zullen de situatie bekijken in december. We willen met de club een goed seizoen spelen en ik denk dat hij ook heel tevreden is van onze club. Ik hoop dat hij blijft tot het einde van het seizoen en dat hij mee mag naar de Wereldbeker. Dat zou fantastisch zijn", aldus voorzitter Huyck.

Belgische topclubs kunnen dus al beginnen dromen van een transfer. Zo kunnen ze in AA Gent en in Standard zeker en vast wat creativiteit gebruiken op het middenveld. Bij Club kan hij dan weer de concurrentie aangaan met Vanaken, terwijl ze in Anderlecht misschien op zoek moeten gaan naar een vervanger van Stanciu. Ook Hanni ligt, vooral door de eigen fans, heel vaak onder vuur.

Poll: Welke club kan Morioka het beste gebruiken?

TAGS  I  Morioka  I   Waasland-Beveren  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent  I   Standard

zaterdag 20 juli 2024

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024