AA Gent houdt sterk Standard af en boekt belangrijke zege

Vrijdag 03 november 2017 - 22:20   I

AA Gent heeft een broodnodige zege geboekt tegen een sterk Standard. Vooral in de tweede helft kwamen de mannen van Vanderhaeghe enkele keren goed weg.

AA Gent begon furieus aan de wedstrijd. Vooral Brecht Dejaeghere was overal en ging op zoek naar de voorsprong. Daarna kwam Standard iets beter in de wedstrijd en herstelden de jongens van Sa Pinto het evenwicht. De wedstrijd verwaterde een beetje en de 0-0 was een logische ruststand.

De tweede helft bood veel meer vuurwerk. Al na 5 minuten zette AA Gent een lekkere aanval op langs de linkerflank. De vrijstaande Yaremchuk kon de bal binnenkoppen. Het sein voor Standard om de duivels ontbinden.

En of ze dat deden. Standard ging vol naar voor en begon ook beter te voetballen. AA Gent ging al te vaak naar achter kruipen en kwam zo regelmatig in de problemen. Een knal van Mpoku werd van de lijn gekeerd en iets later kon ook Carlinhos een opgelegde kans niet in doel verwerken.

AA Gent kwam er af en toe sporadisch uit en de ingevallen Milicevic trapte nog op Ochoa, maar scoren deden beide ploegen niet meer.

Zo mist Standard een uitgelezen kans om de top 6 in te springen. AA Gent daarentegen begint stilaan voeling te krijgen met de hoogste plaatsen in het klassement. Het staat, voorlopig, op drie punten van de zesde plek.