"Ze hebben het bij Club Brugge volledig verkeerd aangepakt met mij"

Woensdag 25 oktober 2017 - 07:09   I   door Redactie

Brecht Dejaegere (AA Gent) speelde tot zijn zestiende bij Club Brugge. Toen stopte daar plots het verhaal omdat hij te klein was als doelman.

"Bij de U16 van Club Brugge kwam de trainer mij opeens zeggen: ‘Brecht, je zal niet meer spelen tot je probleem is opgelost.’ Ik wist toen dat het gedaan was, want ik kon bij de apotheker natuurlijk geen pilletjes halen om snel vijftien centimeter te groeien. Ik deed er alles voor, ik zat bij de nationale ploeg en kreeg altijd heel positieve evaluaties, maar mijn lengte was het enige dat ik niet in handen had", aldus Dejaegere in Sport/Voetbalmagazine.

"De weg van de kleedkamer naar de parking, waar mijn moeder in de wagen op mij zat te wachten, was een lijdensweg. Ik schaamde mij verschrikkelijk, ik durfde niet naar huis en niet naar school omdat ik niet geschikt meer was voor Club Brugge. Mijn vader zei nog: ‘Laten we het proberen als veldspeler.’ Want ik was een meevoetballende keeper die ook weleens opliep als er iemand te weinig was. Maar we kregen te horen dat ik ook daarvoor te klein en te licht was."

"Mijn droom lag aan diggelen en ik wou stoppen met voetballen. Gelukkig deed ik dat niet. Dankzij mijn vader kon ik testen bij KV Kortrijk en daar vond ik mijn plezier terug. Ik bedoel: die trainer van Club Brugge pakte dat toen volledig verkeerd aan. Dat zeg je niet op die manier tegen een kind."

TAGS  I  AA Gent  I   Club Brugge  I   Dejaegere

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024