Vanhaezebrouck eist meer van speler: "Kunnen het ons niet permitteren dat hij dat blijft doen"

Vanhaezebrouck eist meer van speler:
Maandag 28 november 2016 - 10:23   I  

Gent-trainer Hein Vanhaezebrouk is een erg veeleisende coach. Dat heeft hij nog maar eens getoond na de zege tegen KV Kortrijk.

Jérémy Perbet is meervoudig topschutter van de Jupiler Pro League geweest en hoeft dus eigenlijk niets meer te bewijzen, denk je dan. Daar denkt Vanhaezebrouck anders over. Hij wil dat zijn spits zich niet beperkt tot scoren, maar bij het spel betrokken is. Tegen Kortrijk startte Perbet de aanval mee op op het middenveld en werkte hij zelf af. Vanhaezebrouck glunderde. "Het beste bewijs dat hij het kan", lachte zijn coach bij De Morgen. "Vroeger dacht Jérémy dat hij niet meer op tijd voor doel zou zijn, maar kijk. Al lopende ben je gevaarlijker dan wanneer je stilstaat."

"We kunnen het ons niet permitteren dat er iemand voorin blijft staan en wacht tot het 'balleke' voor zijn voeten komt. Als dominante ploeg heb je elf jongens nodig die deelnemen aan het spel, want we treffen veelal een versterkte verdediging. Jérémy had het in het begin moeilijk om zich aan te passen. Uiteindelijk ging hij er toch mee aan de slag. Hij heeft één kwaliteit waar niemand zich vragen over stelt: doelpunten maken. Ik ben tevreden met zijn evolutie, maar hij moet nog veel beter. Hij zit nog in een groeiproces."

TAGS  I  Jérémy Perbet  I   Hein Vanhaezebrouck  I   AA Gent

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022

woensdag 28 september 2022

dinsdag 27 september 2022