Hazard schittert weer: "Dat is het grote verschil tussen dit seizoen en het vorige"

Hazard schittert weer:
Vrijdag 25 november 2016 - 11:04   I  

Eindelijk is de Eden Hazard van weleer opgestaan. Vorig seizoen was hij onherkenbaar, dit seizoen hoort hij elke wedstrijd bij de uitblinkers.

De Italiaan Gianfranco Zola kan een beetje gezien worden als de voorloper van Hazard bij Chelsea. Die maakte eind jaren '90 ook het mooie weer bij Chelsea als verfijnde dribbelaar. Zola lijkt ook te weten waarom hij vorig seizoen minder presteerde. "Het grote verschil tussen de Hazard van dit seizoen en het vorige is dat hij weer op een hoog niveau traint", zegt Zola in The Sun. "Vorig jaar deed hij dat wellicht niet. Ik had dat ook in mijn tweede seizoen op Stamford Bridge. Toen ik arriveerde was ik fysiek top, in goeie vorm en presteerde ik ook op niveau. In het tweede seizoen prepareerde ik mezelf minder. En dat voelde ik ook op het veld."

"Hij kan elke positie aan. Ik herken veel van mezelf in hem. Hij is erg sterk in één-tegen-ééns, net als ik. Als hij hard blijft werken en blijft trainen, kan hij de beste nummer 10 in de Premier League worden. Zonder twijfel. Hij kan nog beter worden. Dit mag geen eindpunt zijn. Het zal van zijn mentaliteit afhangen - kwaliteiten heeft hij genoeg. Hij is nog jong. En als je dan goed presteert, denk je wel eens dat alles vanzelf komt aanwaaien. Om op niveau te blijven, moet je net nog harder werken. Ik denk dat hij die les nu heeft geleerd. De Hazard die ik nu zie, lijkt volwassener. Ik hoop dat hij deze lijn kan doortrekken. Als Chelseaman zou ik willen dat hij zo lang mogelijk bij de club blijft."

TAGS  I  Eden Hazard  I   Gianfranco Zola  I   Chelsea

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024