Vanhaezebrouck haalt - alweer - uit naar zijn spelers: "Dan laten ze het weer hangen"

Vanhaezebrouck haalt - alweer - uit naar zijn spelers:
Zaterdag 19 november 2016 - 14:54   I  

Hein Vanhaezebrouck is allesbehalve tevreden over zijn groep dit seizoen. Vooral buitenshuis zijn de cijfers erbarmelijk. Dit weekend speelt het uit tegen Moeskroen, op zoek naar een eerste zege buitenshuis.

"Sommige spelers zijn scherp tijdens de ochtendtraining, maar laten het na de middag weer hangen", vloekt Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws. "Dat toont aan dat ze mentaal niet klaar zijn om zoveel matchen na elkaar te spelen. Het is nochtans niet onmenselijk wat we vragen. Zelfs een arbeider aan de lopende band moet voortdurend gefocust zijn. Stel je voor dat hij na zijn middagpauze zegt: 'Die tweede sessie zie ik niet meer zitten.' En jouw auto passeert om 16 uur... Als er dan enkele draadjes en vijzen loshangen, zit je in de miserie, hé. Ook mijn spelers moeten zich elke keer kunnen motiveren."

"Kijk, ik wijs niet graag naar het verleden. Maar de voorbije seizoenen waren er spelers die iedere training honderd procent gemotiveerd en gefocust op het veld stonden. Ook al trainde je om 8u, 10u én 15u. Drie keer hadden ze goesting. Zij hadden er geen problemen mee om zich na een midweekmatch weer op te laden. Ik heb tegen de groep gezegd dat ik op iedereen reken. Maar wel alleen op wie toont dat hij er echt klaar voor is. Als spelers ervan uitgaan dat ik ga roteren, zullen ze niet spelen. Ze moeten het zélf afdwingen. Op training en tijdens de momenten die ze krijgen tijdens wedstrijden. We hebben al dikwijls een partij voorbereid met een bepaalde ploeg in ons hoofd, maar waarvan we op basis van de trainingen nog zeiden: 'We gaan het toch niet doen.' Zelfs wanneer spelers voelen dat ze gaan spelen, kunnen ze het niet opbrengen. Dat noem ik een gemiste kans."

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I   AA Gent

zaterdag 20 juli 2024

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024