"Rode Duivel vulde op zijn examen wiskunde enkel 'Ik word proefvoetballer' in"

Zaterdag 19 november 2016 - 13:42   I  

Om het tot Rode Duivel te schoppen, heb je heel wat zelfvertrouwen nodig. Dat blijkt ook uit het volgende verhaal.

Het Laatste Nieuws ging na hoe Yannick Carrasco bij Monaco terechtkwam. Hij zat bij de jeugd van RC Genk, maar werd daar niet helemaal naar waarde geschat. Daarom nodigde AS Monaco hem uit voor een testperiode, maar de toen 16-jarige Carrasco zat net in de examenperiode. "Toen heb ik naar Greet (de gastmoeder van Carrasco, red.), de school en de club gebeld om te zeggen dat Yannick ziek was. Een leugentje om bestwil", vertelt Carmen, de moeder van Carrasco. "Ik vond het een vreemd verhaal", reageert gastmoeder Greet. "Pas achteraf kreeg ik duidelijkheid. Yannick biechtte me alles op. 'De trein passeert maar één keer', klonk het. 'Ik moet nu springen, anders is hij weg.'"

De plannen van Carrasco lekten uit en Genk-trainer Frank Vercauteren deed er nog alles aan om hem te houden, hij mocht zelfs opeens meetrainen met de A-ploeg. "Yannick viel op in positieve zin. Hij leefde als een prof en was plichtsbewust. Op zijn attitude was niets aan te merken. Ik heb er alles aan gedaan om hem te overtuigen te blijven, maar het was te laat. Zijn keuze was gemaakt."

"Meneer Vercauteren heeft Yannick nog persoonlijk gebeld, maar er was te veel gebeurd. Mijn zoon moest en zou naar Frankrijk trekken. Ook al was de stap enorm", vertelt moeder Carmen. Toen de overstap naa Monaco rond was, had Carrasco niet veel zin meer om te studeren. "Zijn examen wiskunde diende Yannick blanco in. Op drie woorden na: 'Ik word profvoetballer'. Dat was zijn antwoord aan zij die aan zijn kwaliteiten getwijfeld hadden", vertelt zijn ex-trainer Luk Verstraeten.

TAGS  I  Yannick Carrasco  I   RC Genk  I   AS Monaco

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022

zondag 14 augustus 2022